"Samo sam se ovde osećala kao meta": Iva otišla u Albaniju, pa pretrnula od straha - ovo nigde nije doživela (FOTO)
Iva, Foto: Instagram/@outdoor.eve / screenshot

PROPUTOVALA EVROPU

"Samo sam se ovde osećala kao meta": Iva otišla u Albaniju, pa pretrnula od straha - ovo nigde nije doživela (FOTO)

Na svom putovanju kroz sedam zemalja Iva je stekla 154.000 pratilaca na Instagramu, gde je dokumentovala svaki korak avanture

Objavljeno:

"Osećala sam se kao plen. Čak i muževi koji su sedeli sa svojim suprugama okretali bi se da me gledaju dok sam prolazila ulicom", ovako mlada američka putnica, Iva Kovač (19), opisuje svoje prvo solo putovanje u Evropu.

Iva, iz Konektikata, krenula je na svoju prvu avanturu samo nekoliko meseci nakon što je napunila 18 godina. Spakovala je stvari u ranac dimenzija 30x30 cm i krenula u svet, želeći da dokaže sebi da svet nije samo veliki, već i lep i prepun fascinantnih i zanimljivih ljudi.

"Osećala sam se kao meta"

Na svom putovanju kroz sedam zemalja, Iva je stekla 154.000 pratilaca na Instagramu, gde je dokumentovala svaki korak avanture.

- Bilo je trenutaka kada sam se osećala kao meta - kaže ona za Albaniju.

Dodaje kako su je ljudi dodirivali po kosi u supermarketu i fotografisali na ulici, verovatno zbog plave kose, niskog rasta i svetlih očiju. Ali, Norveška je bila potpuno drugačija priča – tamo se osećala potpuno sigurno.

Najlepša joj je Italija

- Norveška me iznenadila. Skinula sam brave sa ranca već drugi dan. Nije bilo toplog dočeka kao u Italiji, ali sigurnost je bila neosporna - kaže Iva, dodajući da je Italija ipak njena omiljena evropska destinacija, posebno obala Amalfi.

Dok putuje i upoznaje svet, Iva deli svoje savete o sigurnosti: „Pratite svoj osećaj, uvek budite oprezni i nikada ne uzimajte novac ni stvari od stranaca.“

Iako je bila suočena sa izazovima poput insekata u grčkom hostelu, Iva nije dozvolila da je problemi obeshrabre. Njeni prioriteti su jasni – putovanje na prvom mestu. Sa skromnim budžetom i životom u kombiju, Iva već planira sledeću destinaciju - Aziju.

Bonus video:

11:36

Korisne aplikacije za putovanje

(Espreso/Daily mail/M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.